Все менше українських сімей можуть розраховувати на отримання квартири за держпрограмою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Все менше українських сімей можуть розраховувати на отримання квартири за держпрограмою

Казна та Політика
644
За програмами Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву в січні-червні 2014 року квартири отримали 677 українських сімей, що на 22,3% менше, ніж у першому півріччі минулого року.
Про це повідомила прес-служба Держфонду з посиланням на голову установи Леоніда Рисухіна.
«Незважаючи на непросту ситуацію в країні, люди продовжують отримувати допомогу від держави у рамках житлових програм за раніше укладеними договорами. У свою чергу забудовники виконують свої зобов’язання, в результаті чого сім’ї заселяються у власне житло», – цитує Рисухіна прес-служба.
За його словами, 147 сімей із загальної кількості отримали житло в рамках програми пільгового забезпечення молоді житлом. Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів (13/3) скористалися 430 сімей.
Ще 100 отримали житло завдяки програмі доступного житла (70/30), в рамках якої громадянам надається підтримка у вигляді 30% від вартості житла. При цьому, як уточнили в прес-службі Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву, у січні-червні 2013 року в рамках житлових програм було введено в експлуатацію близько 20 житлових будинків, в яких громадяни – учасники програм фонду отримали 871 квартиру.
За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, в Україні у 2013 році 6 742 сім’ї отримали житло за програмами доступного житла. З них 4 980 сімей отримали житло за програмами, які фінансуються через Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву.
Водночас, одним з перших рішень уряду Арсенія Яценюка стало рішення про жорстку економію коштів і скорочення витратних статей бюджету. Наприкінці березня Верховна Рада прийняла зміни до держбюджету, за якими, зокрема, суттєво урізала фінансування державних житлових програм.
Так, фінансування програми пільгового кредитування молоді було скорочено на 54,1 млн грн, до 25,9 млн грн. Фінансування програми здешевлення вартості іпотечних кредитів (13/3) – на 230 млн грн, до 110,2 млн грн. А програма будівництва доступного житла (70/30), на реалізацію якої спочатку було передбачено 100 млн грн, була повністю припинена.
Втім, пізніше Кабмін направив 10,11 млн грн на реалізацію цієї програми в 2014 році для виконання зобов’язань перед громадянами, які уклали договори ще в 2013 році. Як зазначав Рисухін, що решти фінансування житлових програм на 2014 рік вистачить для виконання зобов’язань за раніше укладеними договорами. Водночас, Держфонд призупинив укладання нових договорів за своїми програмами.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас