Ціни на нерухомість первинного ринку поступово підтягнуться у відповідність із курсом 12 грн./$ - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нерухомість первинного ринку поступово підтягнуться у відповідність із курсом 12 грн./$ - прогноз

Нерухомість
1760
Відсоток інвестиційних угод на українському ринку нерухомості зараз складає близько 20%. Про це під час прес-конференції розповів керівник департаменту стратегічного консалтингу UTG Віктор Оборський. У порівнянні з попереднім роком, частка таких угод виросла на 5-7%.
“Нерухомість у певних випадках є альтернативним інструментом інвестування. Зараз ми бачимо відсоток таких угод на рівні 20%. Але можна казати про те, що ринок нерухомості зупинився”, – розповів експерт.
“На вторинному ринку в Києві ціни залишились на тому ж рівні, а у тих містах, в яких зараз депресія, відповідно, ціни посунулись. На первинному ринку ціни в гривні підтягнулись, адже інвестори бачать свою капіталізацію і свої повернення у доларах, тому рано чи пізно ціни на такі об’єкти підтягнуться у відповідність із курсом 12 грн./$. Але це буде відбуватись повільно, природнім шляхом”, – прогнозує Оборський.
На думку старшого аналітика Департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Костянтина Олійника, поліпшити ситуацію зможе повернення іноземного капіталу в Україну. “З поверненням в Україну іноземного банківського сектора, підвищенням ділової активності можна очікувати зниження іпотечних ставок і відновлення активності девелоперів на ринку розвитку житлової нерухомості”, – зазначив він. Поки що ж більшість девелоперів заморозили свої проекти і чекають кращих часів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас