На ринку вторинного житла посилюється боротьба за покупця - на 10 покупців припадає 23 продавця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку вторинного житла посилюється боротьба за покупця - на 10 покупців припадає 23 продавця

Нерухомість
5236
У сегменті вторинного житла боротьба за покупця стає все більш жорсткою. За оцінками фахівців, в кінці другого кварталу 2014 року в Харкові на 10 покупців припадало 23 продавця, тоді як у першому кварталі на 10 покупців припадало 19-20 продавців.
«У продавців в конкурентній боротьбі за покупця є єдиний інструмент – приваблива ціна об’єкта нерухомості. Щоб зацікавити покупця, власники виставленого на продаж житла йдуть на все більші поступки. І якщо на початку року розмір торгу становив, в середньому, 6% від суми угоди, то до кінця першого півріччя збільшився майже вдвічі і становив 12,1%», – повідомила керівник компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова.
За даними експерта, середня ціна пропозиції на харківському ринку нерухомості на сьогодні становить еквівалент 1006 доларів за квадратний метр. При цьому переважна більшість покупців (88%) купують нерухомість для проживання. Як зазначила Світлана Якимова, покупці практично не використовують кредити, купуючи нерухомість за власні вільні кошти або ж на гроші, отримані від продажу іншої житлової нерухомості.
Переважним мотивом продажу квартири або будинку, на сьогодні є отримання грошей. Подібні угоди займають 53% у загальній масі продажів. Близько 35% займають, так звані, угоди «обміну з різницею» або «обміну з доплатою», за яких власне житло продається з метою купівлі іншої житлоплощі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас