Низка авіакомпаній відновили рейси в Україну після нетривалої зупинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Низка авіакомпаній відновили рейси в Україну після нетривалої зупинки

Особисті фінанси
803
Низка європейських та інших авіакомпаній відновили виконання рейсів в Україну після нетривалої зупинки через катастрофу літака Boeing-777 Малайзійських авіаліній, яка сталася 17 липня.
Зокрема, за даними онлайн-табло найбільшого українського аеропорту – ДМА “Бориспіль” (Київ), 29 липня вже обслуговуються або очікуються на приліт рейси з Парижа (Air France), Франкфурта (Lufthansa), Лондона (TAP Portugal, British Airways), Баку (Azerbaijan Hava Yollary), Кишинева (Air Moldova), Мінська (“Бєлавіа”), Москви (“Аерофлот”) Риму (Alitalia) Варшави (LOT).
Жодного скасування рейсів в добовому графіку аеропорту на сьогодні не значиться.
Цю інформацію агентству “Інтерфакс-Україна” також підтвердили в Міністерстві інфраструктури.
Аналогічна ситуація в міжнародному аеропорту “Львів” ім. Данила Галицького, на 29 липня в розкладі скасований на приліт і виліт лише рейс до/з Ашхабада.
Дещо гірша ситуація в міжнародному аеропорту “Харків”. За даними онлайн-табло аеропорту, на 29 липня скасовані на приліт і виліт рейси із Стамбула, Дубаї, Москви, Відня.
Як раніше повідомлялося, Державна авіаційна служба України після підтвердження інформації про падіння літака “Малазійських авіаліній” в Донецькій області повністю закрила для польотів повітряний простір над Донецькою, Луганською та частиною Харківської області. В результаті авіакомпаніям доводиться облітати зазначену територію України, однак, зокрема, українські авіакомпанії прийняли цю норму і не припиняли виконання рейсів.
Разом з тим Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України (“Украерорух”) внаслідок закриття повітряного простору над частиною країни може у 2014 році скоротити дохід на 70-80% порівняно з 2013 роком.
Як раніше повідомляв “Украерорух”, внаслідок катастрофи малайзійського літака і заборони щодо використання повітряного простору для польотів цивільних повітряних суден у Південно-Східному регіоні України міжнародні авіакомпанії, які виконують польоти з Центральної та Північної Європи, а також Америки і Канади в напрямку Південно-Східної Азії стали обходити повітряний простір над зоною АТО.
Частина потоків транзитного повітряного руху змістилася на північ від України, через повітряний простір Республіки Білорусь і РФ, а частина – на південь, використовуючи повітряний простір Румунії, Болгарії та Туреччини.
“Так, після 17 липня 2014 року “Украерорух” в повітряному просторі забезпечує за добу в середньому 720 польотів, з них внутрішніх – 85, міжнародних – 315, транзитних – 320. До цієї дати здійснювалося аеронавігаційне обслуговування близько 1,5 тис. польотів, з яких внутрішніх – 85, міжнародних – 330, транзитних – 1,085 тис.”, – зазначало підприємство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас