Влада готується до виборів, тому в цей час нормальні реформи навряд чи будуть - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада готується до виборів, тому в цей час нормальні реформи навряд чи будуть - думка

Казна та Політика
736
Реформи в Україні проводяться надто повільно через відсутність стійкої більшості у парламенті. Про це під час експертної панелі в Києві заявив нардеп Тарас Кутовий. “Влада готується до виборів, тому в цей час нормальні реформи навряд чи будуть”, – зазначив він. На його думку, в нинішньому стані парламент просто не потрібен.
Однак, за словами депутата Оксани Продан вже зараз в Україні можна провести низку реформ по детинізації економіки, які не просто не потребують додаткових коштів, а які дадуть нові кошти для проведення інституційних реформ і для проведення антитерористичної операції.
“Це ті речі, які давним-давно в Україні працюють, і нажаль, працюють до сих пір. Як приклад, це закриття офшорів. Чи це реформа чи не реформа? Це реформа, це створення умов, при яких гроші, зароблені в Україні, залишатимуться всередині країни. Це і те контрабандне паливо, яке на сьогодні завезене в Україну і яке намагаються знову перевести під юрисдикцію Російської Федерації для того, аби воно не використовувалось в українській економіці, а це не мало і не багато 66 тис. тонн палива, яке може піти так само на АТО. Це ліквідація податкових ям, за що взялися у податкових органах, але поки що не довели до повного завершення.
Це відмова від створених при попередньому режимі схем, коли, наприклад, за один вантажний вагон треба заплатити 2 тис. грн. юридичній особі незрозумілого толку. Це речі, які створюють можливість для бізнесу працювати без додаткового корупційного податку і які дадуть можливість економіці працювати економіці і збільшувати збір податків”, – пояснює депутат.
Більше про реформування в Україні читайте в статті Де Україна братиме гроші на АТО і реформи?
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас