Генпрокуратура порушила справу проти голови фракції ПР в Раді - за зловживання владою та обкрадання бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура порушила справу проти голови фракції ПР в Раді - за зловживання владою та обкрадання бюджету

Кримінал
2487
Генеральна прокуратура України (ГПУ) відкрила кримінальне провадження щодо голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за фактом зловживання владою. Про це йдеться в листі слідчого ГПУ громадської організації “Центр протидії корупції”.
“Генеральна прокуратура України відкрила кримінальну справу проти голови фракції Партії Регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова. Його звинувачують у зловживанні владою і протиправному тиску на посадових осіб з метою отримання матеріальної вигоди. За ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, йому загрожує позбавлення волі від 3 до 6 років”, – йдеться в повідомленні організації.
За інформацією, оприлюдненою ГПУ, Єфремова звинувачують у тому, що він, будучи народним депутатом, чинив тиск на співробітників державного підприємства “Луганськвугілля”, змушуючи їх закупити обладнання у двох фірм. У першій під назвою ТОВ “ДС-8” основним власником є його син, у другій, ТОВ “Індекспром” – один із власників дружина Єфремова. Вигравши тендери, ці фірми поставили обладнання втричі дорожче за ринкову ціну на загальну суму 232,38 млн грн, фактично обікравши державний бюджет на більш ніж 100 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас