В Україні знову введуть техогляд автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні знову введуть техогляд автомобілів

Казна та Політика
9614
У зв’язку з підписанням Асоціації з Європейським Союзом контроль технічного стану автомобілів доведеться повернути, але ДАІ повністю відокремиться від процедури проведення ТО. Про це заявив заступник начальника Департаменту ДАІ Сергій Будник.
“Буде проводитися технічний огляд всіх транспортних засобів, але я хочу підкреслити – Державтоінспекція до цього процесу ніякого відношення мати не буде, і ніяк на це впливати не зможе. Адже головне завдання ДАІ – контроль тих транспортних засобів, які виїжджають на дорогу і повинні бути в справному стані”, – підкреслив Будник.
Вартість проведення техогляду транспортних засобів будуть визначати самі перевіряючі. “Скільки це буде коштувати? Це буде визначати суб’єкт підприємницької діяльності, який буде перевіряти. Ми б хотіли, щоб у законі було чітко передбачена відповідальність суб’єкта, який буде проводити перевірку”, – зазначив Будник.
Крім того, Сергій Будник поскаржився на фіктивне проходження техогляду комерційними автомобілями: “На жаль, сьогодні ми маємо факти, коли транспортні засоби комерційного призначення, які сьогодні підлягають обов’язковому технічному контролю, його проходять формально. У ДАІ сьогодні немає важеля контролю за цими суб’єктами … Тому, коли ми проводимо операцію “Автобус”, досить часто ми виявляємо несправні автобуси, ми виявляємо збільшену кількість місць для сидіння, перевезення пасажирів понад норму”.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас