Кабмін оприлюднив розпорядження № 658-р - про призначення Гройсмана т.в.о. прем'єр-міністра України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін оприлюднив розпорядження № 658-р - про призначення Гройсмана т.в.о. прем'єр-міністра України

Казна та Політика
1697
Уряд України тимчасово поклав виконання обов’язків прем’єр-міністра України на віце-прем’єр-міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимира Гройсмана.
Таке рішення закріплене розпорядженням Кабміну № 658-р від 24 липня 2014 року, що оприлюднене на сайті уряду в п’ятницю.
“Таке рішення було прийнято у зв’язку із заявою прем’єр-міністра Арсенія Яценюка про відставку”, – наголошується в документі.
Як повідомлялося, А.Яценюк ввечері в четвер заявив з трибуни Верховної Ради про відхід у відставку.
“Я заявляю про відставку у зв’язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив”, – сказав він.
Голова Верховної Ради Олександр Турчинов на вечірньому пленарному засіданні у четвер офіційно оголосив про припинення існування коаліції депутатських фракцій “Європейський вибір”. На ранковому пленарному засіданні про вихід зі складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді заявили фракції “УДАР” і “ВО “Свобода” та 19 позафракційних депутатів.
Розпуск коаліції і не формування нової впродовж 30 днів дадуть підстави президенту для розпуску Верховної Ради і проведення дострокових виборів.
Відповідно до чинного закону про Кабінет міністрів України, Верховна Рада розглядає питання про відставку прем’єр-міністра не пізніше ніж на 10 день після надходження заяви про відставку, якщо вона надійшла під час чергової сесії Верховної Ради і не пізніше першого пленарного тижня наступної чергової сесії, якщо така заява надійшла у міжсесійний період.
Прем’єр-міністр України звільняється з посади з дня прийняття рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради. Ухвалення парламентом рішення про відставку прем’єр-міністра спричиняє відставку всього складу Кабінету міністрів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас