НБУ ввів надзвичайний режим для банків на Донбасі та в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ввів надзвичайний режим для банків на Донбасі та в Криму

Кредит&Депозит
1191
Національний банк ввів надзвичайний режим роботи банківської системи в Луганській та Донецькій областях, а також у Криму.
Про це повідомили в прес-службі НБУ.
“Починаючи з 24 липня 2014 року Національним банком України введено надзвичайний режим роботи банківської системи в Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіці Крим”, – йдеться на сайті Нацбанку.
У повідомленні наголошується, що таке рішення викликане ситуацією, яка робить неможливою роботу банківської системи в звичайному порядку, і має на меті забезпечити фінансування потреб держави й життєдіяльності населення.
Особливості організації роботи банківської системи в надзвичайному режимі визначені постановою Правління НБУ № 435 від 22 липня.
Відповідно до неї, правління наділяється правом прийняття рішень щодо призупинення, заборони діяльності банків або здійснення окремих операцій.
“Зазвичай діяльність банків чітко регламентована, проведення банківських операцій передбачає дотримання великої кількості процедур, однак в умовах, пов’язаних із виникненням ситуацій, що вимагають швидкого реагування та прийняття відповідних рішень, наприклад в умовах загрози життю та здоров’ю працівників, банкам України та Національному банку України Інструкцією надана можливість за окремими напрямками діяти за спрощеною процедурою”, – пояснює прес-служба НБУ.
Разом з цим підвищується рівень відповідальності за прийняття рішень і визначення механізмів контролю їх прийняття.
Надзвичайний режим роботи банківської системи може бути введений на окремих територіях, а також на певний строк.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас