Яценюк подав у відставку. Рада тепер має призначити "технічного" прем'єр-міністра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк подав у відставку. Рада тепер має призначити "технічного" прем'єр-міністра

Казна та Політика
5797
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив з трибуни Верховної Ради про відхід у відставку.
“Я заявляю про відставку через розпад коаліції і блокування урядових ініціатив”, – сказав він, виступаючи на вечірньому засіданні в четвер.
Яценюк у своїй заяві у Верховній Раді заявив, що розвал коаліції має наслідок – закони, що наповнюють бюджет, провалені. “Розвалена коаліція сьогодні має наслідок – закони, які наповнювали дохідну частину бюджету – провалені. І це зрозуміло. А хто хоче йти на вибори і одночасно голосувати за непопулярні закони”, – підкреслив Яценюк.
У сьогоднішній ситуації, підкреслив прем’єр, в уряду було два варіанти. Перший, розпалася одна коаліція, прем’єр-міністр починає процедуру формування нової коаліції.
“Це означає, що прем’єр-міністр має взяти до коаліції комуністів і регіоналів. Я цього не зроблю ні за яких обставин”, – підкреслив він.
Яценюк додав, що другий варіант – у тому випадку, якщо немає нової коаліції, а діюча коаліція у парламентсько-президентській республіці розпалася, то уряд і прем’єр-міністр повинні подати у відставку.
Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов закликав фракції “УДАР” і “Свобода” внести кандидатуру технічного прем’єр-міністра, який керуватиме урядом до парламентських виборів.
“Я офіційно звертаюся до фракцій-ініціаторів розвалу коаліції – “УДАР” і “Свобода” – негайно внести пропозицію щодо кандидатури на посаду технічного прем’єр-міністра, який керуватиме урядом до проведення парламентських виборів”, – сказав О.Турчинов на засіданні парламенту в четвер після того, як прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про свою відставку.
“Я зберу в будь-який момент позачергову сесію, щоб розглянути кандидатуру”, – заявив спікер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас