Кількість пасажирів з України до Чехії скоротилася на чверть - авіаперевізник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість пасажирів з України до Чехії скоротилася на чверть - авіаперевізник

Особисті фінанси
503
За останні шість місяців кількість пасажирів з України до Чехії скоротилася на чверть. Про це повідомив прес-секретар чеського національного авіаперевізника ЧСА Даніель Шабік, передає Radio Praha.
“За останні шість місяців поточного року Чеські авіалінії втратили на рейсах до Росії і назад 11 відсотків клієнтів, – повідомив прес-секретар чеського національного авіаперевізника ЧСА Даніель Шабік. Ще більш збитковим напрямком зараз стала Україна, де кількість пасажирів скоротилася на чверть”.
“Поки що нам не доводилося закривати жоден напрямок до країн колишнього СРСР, за винятком Одеси. Питання вирішується інакше: іноді скасовуються деякі рейси або рейс виконує літак з меншою місткістю”, – зазначив він.
За перше півріччя з країн колишнього Радянського Союзу до Чехії прилетіло близько шістсот тисяч людей. Половину з них складають клієнти, які прибувають з Москви або відлітають назад в російську столицю. Головною причиною зниженого попиту на авіаквитки в Чехію є ослаблення рубля, внаслідок чого поїздки до ЧР подорожчали, в середньому, на двадцять відсотків.
Як зазначає видання, свою роль, однак, зіграли ій інші фактори. “Деякі туристи побоюються того, як до них будуть ставитися в Чехії, – вважає голова Асоціації турагенцій Ян Папеж. Багато росіян цього року відправляться на курорт в Крим”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас