Провідні банки Уолл-стріт зменшили збитки за кредитами до мінімуму за 8 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідні банки Уолл-стріт зменшили збитки за кредитами до мінімуму за 8 років

Фондовий ринок
91
Найбільші банки США зменшили збитки за кредитами в другому кварталі до мінімуму за вісім років завдяки жорстким стандартам кредитування після фінансової кризи.
При цьому їхні фінансові результати в цілому виявилися кращі за очікування ринку на тлі зростання кредитування і поліпшення якості кредитів.
За даними інвестбанку Keefe, Bruyette & Woods, шість найбільших кредитних установ США (Wells Fargo, Bank of America, JPMorgan Chase & Co., Citigroup, US Bancorp і PNC Financial Services) зафіксували збитки за кредитами в квітні-червні у 0,6% від загальної величини портфеля, тоді як на піку кризи показник піднімався до 3,3%.
“Якість кредитів знову покращилася за всіма сегментами”, – заявив після публікації звітності головний фінансовий директор BofA Брюс Томпсон.
Втрати BofA за кредитами минулого кварталу становили 0,48% від загального обсягу портфеля (у номінальному вираженні) або 0,56% без урахування продажу значної частки проблемних кредитів на $2,1 млрд. Обидва значення для банку мінімальні за десятиліття.
Для Wells Fargo показник був ще нижче – 0,35%, і фіндиректор банку Джон Шрусбері зазначив, що його буде вкрай складно поліпшити.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас