Більшість українців оцінює нинішні українсько-російські відносини як війну - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців оцінює нинішні українсько-російські відносини як війну - опитування

Особисті фінанси
877
Більшість українців оцінює нинішній стан відносин України та Росії як війну, свідчать дані опитування соціологічної групи “Рейтинг”.
“На запитання: “Як би ви оцінили сьогоднішній стан відносин України і Росії?” більшість (57%) вважає, що це війна, кожен 5-й (19%) – політичний конфлікт, 8% – тимчасове непорозуміння, 6% – економічний конфлікт , 1% – інше, 9% – не визначилися з цього питання”, – повідомляється в прес-релізі соцгрупи, переданому агентству “Інтерфакс-Україна” у вівторок.
Згідно з опитуванням, як війну стан українсько-російських відносин оцінюють жителі, переважно, усіх регіонів, крім Донбасу та Харкова.
При цьому, 58% респондентів вважають, що за збройним протистоянням на сході України стоять російські спецслужби. 49% опитаних вважають, що до цього має причетність оточення колишнього президента Віктора Януковича. 28% респондентів покладають відповідальність на Партію регіонів, 24% – на місцевих олігархів, 17% – на місцевих жителів, незадоволених новою владою, 15% – на радикальні націоналістичні організації, 11% – на західні спецслужби, 6% – на українські спецслужби, 4 % – за другий варіант, 11% не визначилися.
“У Донбасі стали більше звинувачувати російські спецслужби і радикальні націоналістичні організації. Тут, а також на півдні збільшилася кількість прихильників ідеї про місцевих олігархів і західні спецслужби, які причетні до протистоянь на сході України”, – йдеться в дослідженні.
Опитування проводилося 28 червня-10 липня методом особистого інтерв’ю. Опитано 4000 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Похибка вибірки не більше 1,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас