Запаси газу в українських сховищах збільшилися до 14,7 млрд кубометрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запаси газу в українських сховищах збільшилися до 14,7 млрд кубометрів

Енергетика
456
Запаси газу в українських підземних сховищах з 14 до 19 липня збільшилися на 0,8% – до 14,713 млрд кубометрів. Про це свідчать дані оператора газотранспортної системи України компанії “Укртрансгаз”.
Нагадаємо, за даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, на сьогодні добовий видобуток природного газу в Україні становить близько 50 млн куб. м, при цьому можливий дефіцит вуглеводнів в опалювальний сезон, без урахування реверсних поставок, може становити близько 7 млрд кубометрів.
Україна розробляє реверсні маршрути постачання газу з Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії. Відкриття всіх чотирьох маршрутів дозволить Україні збільшити щорічні поставки газу до 30 млрд куб. м. Найбільш перспективним маршрутом постачання газу в Україну є словацький.
“Газпром” з 16 червня 2014 року перевів Україну на передоплату поставок російського газу, знизивши подачу палива для українських споживачів до нуля.
В Україні 12 підземних сховищ газу загальною активною місткістю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас