Столична влада має намір визначити пріоритети у закінченні будівництва недобудов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столична влада має намір визначити пріоритети у закінченні будівництва недобудов

Казна та Політика
268
араз у місті існує майже 300 недобудов – тільки тих, які будували за бюджетні кошти.
Столична влада має намір визначити пріоритети у закінченні будівництва недобудов у Києві. Про це в інтерв’ю “Українським новинам” заявив керівник групи радників мера столиці Віталія Кличка Ігор Ніконов.
За його словами, зараз в місті існує майже 300 недобудов – тільки тих, які будували за бюджетні кошти.
“Причому кожна нова влада приходить і починає будувати щось нове, забуваючи при цьому про розпочаті проекти. Подібних об’єктів існує кілька типів: одні просто не закінчені, але їх можна частково експлуатувати, інші експлуатувати не можна, тобто гроші витрачено даремно, а найнебезпечніші – це незавершені проекти, які вимагають щомісячних серйозних коштів на їхнє утримання або консервацію. Щодо таких споруд ми плануємо створити комісію та провести жорсткі перевірки”, – сказав Ніконов.
Як приклад він навів Подільсько-Воскресенський міст: “Було прийнято рішення побудувати ще невелику частину мосту, яка коштує чималих грошей. Побудували, і що? За цю суму реально було б побудувати дві лікарні або школи”.
“На мій погляд, не можна починати те, на що в тебе немає грошей. Якщо є програма і повна кредитна лінія, тільки тоді ми можемо починати проект. Адже будь-яка копійка, вкладена в недобудову, це ще і гроші на її консервацію і подальшу розконсервацію. У будь-якому випадку, аналіз ми вже провели, всі недобудови виявили, тепер будемо розбиратися і визначати пріоритети в закінченні будівництва. Наприклад, корпус швидкої допомоги 12-ї лікарні ми точно зможемо добудувати”, – зазначив радник мера.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас