Нові порядки: "Київенерго" доведеться знизити температуру гарячої води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові порядки: "Київенерго" доведеться знизити температуру гарячої води

Казна та Політика
2130
Доручення Міністерства енергетики та вугільної промисловості України про необхідність економії природного газу і обмеження його споживання призведе до зниження температури гарячої води для споживачів столиці, повідомила прес-служба ПАТ “Київенерго” в п’ятницю.
За її даними, крім окремого доручення міністерства, також встановлені ліміти споживання газу для виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, припинена подача газу на інші теплоджерела “Київенерго” (СТ, котельні).
“У зазначених умовах” Київенерго “не має можливості дотримуватися належного температурного графіка теплоносія, що, відповідно, призведе до зниження температури гарячої води для споживачів”, – йдеться в повідомленні.
У прес-службі уточнюють, що “Київгаз” 14 липня повідомив “Київенерго” про обмеження газопостачання теплоджерел компанії на основі доручення Міненерговугілля і НАК “Нафтогаз України”. Крім того, столична енергокомпанія 15 липня отримала повідомлення “Укртрансгазу”, в якому вказується на необхідність економії природного газу і обмеження його споживання.
Як повідомлялося, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан розпорядився обмежити подачу газу для “Київенерго” і харківських ТЕЦ ще 9 липня. Відповідне рішення прийнято з метою економії природного газу для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону 2014-2015 рр..
“Київенерго” експлуатує практично всі енергетичні об’єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької ТЕЦ. Енергохолдинг України “ДТЕК” Ріната Ахметова володіє 72,33% акцій “Київенерго”. Ще 25% +1 акцій компанії знаходиться в держвласності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас