Кабмін має намір створити міністерство євроінтеграції на чолі з віце-прем'єром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір створити міністерство євроінтеграції на чолі з віце-прем'єром

Казна та Політика
178
Кабінет міністрів України має намір створити міністерство з питань європейської інтеграції на чолі з віце-прем’єр-міністром України. Про це сьогодні на прес-конференції заявив міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак.
Міністр повідомив про готовність створити окремий комітет з питань європейської інтеграції з подальшим створенням цілого міністерства.
“Поки що прем’єр-міністр України очолюватиме урядовий комітет з питань європейської інтеграції. Таке рішення прийнято до створення міністерства з питань європейської інтеграції. Природно, тоді буде введена посада віце-прем’єра, який буде займатися цими питаннями, в кожному міністерстві буде заступник міністра, який буде займатися цією тематикою. Йде кастинг, 190 осіб виявили бажання зайняти такі посади”, – заявив Семерак.
За його словами, міністерства та комітети проводять перевірки відповідних заявок.
“Ми сподіваємося, що вже через тиждень уряд почне приймати рішення про призначення таких людей на ці посади. Тоді до кінця місяця ми зможемо сформувати комітет з питань європейської інтеграції”, – повідомив міністр.
Він додав, що окремо буде працювати Урядовий офіс з питань європейської інтеграції, де будуть задіяні 30 чоловік: “Вони також набираються за допомогою відкритого конкурсу”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас