"Укрспирт" спростовує звинувачення ГФС в "нелегальної відвантаженні спирту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрспирт" спростовує звинувачення ГФС в "нелегальної відвантаженні спирту"

Казна та Політика
249
Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості “Укрспирт” спростовує звинувачення Державної фіскальної служби в нелегальному продажу спирту.
Як вказується в офіційній заяві “Укрспирту”, слідчі фінансових розслідувань ГФС 12 липня в Люботині Харківської області затримали автоцистерну, яка перевозила на склад в рамках одного підприємства відходи спиртового виробництва (фракція головний етилового спирту – ФГЕС), які до підакцизної продукції не відносяться.
“Слідчий фінансових розслідувань Державної фіскальної служби на підставі припущення, що в автоцистерні знаходиться спирт, не взяв проби для проведення аналізу, але порушив кримінальну виробництво”, – зазначено у тексті заяви.
У ньому також сказано, що ДП “Укрспирт” звернулося до Генеральної прокуратури України та до депутатів Верховної Ради з проханням втрутитися в цю ситуацію, взяти участь в розслідуванні даної кримінальної справи. Дії слідчого ГФС “Укрспирт” оскаржить у судових інстанціях.
Крім того, генеральний директор ДП “Укрспирт” Михайло Лабутин направив Міндоходов лист з проханням про податкової консультації щодо необхідності та правил узгодження на податкових постах внутрішнього переміщення ФГЕС для подальшої утилізації або переробки. У листі наголошується, що ФГЕС є токсичною речовиною і не використовується в харчовій промисловості, але застосовується у виробництві товарів побутової хімії, автомобільних рідин, розчинників і проч. Через проблематичності внутрішньогосподарського переміщення ФГЕС, і як наслідок, переповненості ємностей для її зберігання, може зупинитися виробництво етилового спирту, сказано в листі.
Як повідомлялося, Державна фіскальна служба 16 липня заявила, що посадові особи “Укрспирту” нелегально відвантажили 2,7 тис. декалітрів етилового спирту. За інформацією ГФС, продукція поставлялася під виглядом залишків виробництва спирту, які не використовуються в харчовій промисловості. Таким чином, посадові особи ухилилися від сплати акцизного податку на суму 1933000 грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас