МАУ в січні-червні скоротила пасажироперевезення на 2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ в січні-червні скоротила пасажироперевезення на 2%

Особисті фінанси
81
Авіакомпанія міжнародні авіалінії України (МАУ, Київ) у січні-червні 2014 скоротила перевезення пасажирів на 2% в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року – до 1,672 млн осіб, повідомив журналістам президент авіакомпанії Юрій Мірошников.
Корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька додала, що в другому півріччі компанія, за попередніми прогнозами, має намір перевезти близько 2 млн осіб.
Виходячи з цих цифр за підсумками 2014 МАУ планує перевезти 3,7 млн ​​пасажирів, що на 18% менше, ніж в 2013 році.
За словами президента авіакомпанії, тенденція падіння авіаперевезень загальноринкова, і пов’язана з економічною, політичною, військовою ситуацією країні, а також із зростанням курсу валют, оскільки в авіаційних тарифах присутня валютна складова.
Крім того, як повідомив виконавчий віце-президент компанії з комерції Сергій Фоменко, в результаті військових дій на сході України, анексії Криму і заборон виконання авіарейсів на ці території, компанія, за попередніми прогнозами, не зможе перевезти близько 86 тис. пасажирів із запланованих до перевезення на друге півріччя 2014 року.
В цілому, неможливість перевезти кількість раніше запланованих пасажирів через вищевказані обставини, вже призвела до недоотримання компанією прибутку за підсумками першого півріччя на суму близько $ 50 млн.
Крім того, виконавчий віце-президент МАУ зі стратегії та розвитку Євген Трескунов додав, що з метою оптимізації флоту авіакомпанії та приведення його у відповідність до вимог рику, МАУ повернула два літаки лізингодавцям: один з них формально ще перебуває в Києві, але фінансово вже повернуто лізингодавцю.
“Крім того ми здали в мокрий лізинг чотири літаки – один в Амстердамі два в Римі і один далекомагістральний Boeing-767 в Касабланці. Також була виконана програма на Boeing-767 з Парижа для французької компанії”, – сказав Е.Трескунов.
Президент компанії Ю.Мірошников зазначив, що в рамках приведення флоту до оптимального числа, відповідного вимогам рику, флот компанії до кінця поточного року буде нараховувати 33-34 літака.
Як повідомлялося, “Міжнародні Авіалінії України” за підсумками 2013 року збільшили перевезення пасажирів на 64% порівняно з 2012 роком – до 4,5 млн осіб.
Ю.Мірошников ще в лютому поточного року зазначав, що для авіаційної галузі негативні тренди почали проявлятися ще до політичних подій в країні, почалося зростання вартості палива, з’явилися негативні тенденції на чартерному ринку.
МАУ заснована в 1992 році, є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт – ДМА “Бориспіль” (Київ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас