Включаємо режим максимальної економії: Мінфін прогнозує падіння ВВП в 6,5%, а інфляцію - у розмірі 19% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Включаємо режим максимальної економії: Мінфін прогнозує падіння ВВП в 6,5%, а інфляцію - у розмірі 19%

Казна та Політика
1236
Міністерство фінансів України пропонує в проекті змін до державного бюджету на 2014 року змінити базові макропоказники, збільшивши падіння ВВП до 6-6,5%, а інфляцію до 19%, повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак журналістам після засідання уряду в четвер.
За словами міністра, на засіданні уряду пакет змін до держбюджету затверджений не був, уряд повернеться до цього питання в п’ятницю, 18 липня.
“На жаль макропоказники будуть змінені. Падіння ВВП ми очікуємо на рівні 6-6,5%, а інфляцію близько 19%. Курс (гривні – ІФ) запитайте у Нацбанку. Дефіцит бюджету ми будемо намагатися тримати до останнього, якщо доведеться – будемо підвищувати його не більше ніж на 0,5%. Але поки ми не плануємо. Це ті пропозиції, які підготував Мінфін “, – сказав О.Шлапак, зазначивши, що ці показники можуть бути істотно змінені після затвердження законопроекту на Кабміні.
Він також підкреслив, що соціальні статті виплат для населення порушені не будуть.
“Центральні програми ми не чіпаємо. Принаймні, те, що пропонує Мінфін – це скорочення по держсектору. А якщо говорити про соціальні фонди, то там є деякі скорочення. Це правда …. Але будемо також скорочувати програми по міністерствах і відомствах, але соціальні й силові відомства ми не зачіпаємо. Але, що буде на засіданні уряду завтра, я не знаю “, – сказав глава Мінфіну.
Як повідомлялося, після внесення наприкінці березня поправок до держбюджету-2014 його доходи знижені до 372,93 млрд грн, у тому числі загального фонду – до 314,96 млрд грн, витрати – відповідно до 436,76 млрд грн і 377,63 млрд грн. З урахуванням цих змін переглянутий держбюджет та поточний рік, побудований на прогнозі зниження ВВП на 3% при інфляції до 14%, передбачає зростання доходів до минулорічного показника на 9%, у тому числі по загальному фонду – на 7,4%, зростання витрат відповідно на 7,6% і 4,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас