Кабмін планує закрити 46 шахт, і звільнити 22 тисячі шахтарів - до 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін планує закрити 46 шахт, і звільнити 22 тисячі шахтарів - до 2017 року

Енергетика
1463
У Донецькій і Луганській областях в рамках реструктуризації вугільної промисловості до 2017 року планується припинити роботу 46 шахт, повідомила директор департаменту ринку праці та зайнятості Міністерства соціальної політики Наталія Зінкевич.
“У Донецькій і Луганській областях планується припинити роботи 46 шахт, вони будуть закриті або законсервовані”, – заявила Зінкевич на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради в четвер.
За її словами, це передбачено Програмою створення робочих місць та стабілізації зайнятості в Донецькій і Луганській областях на період до 2017 року.
Документ передбачає, що в результаті реструктуризації вугільної галузі в цих областях будуть звільнені 22 тис. шахтарів.
В даний час у Донецькій і Луганській областях кількість безробітних становить 265 тис. осіб, з них 52% мають середню освіту, 25% – вищу.
Програма передбачає створення за 3 роки більше 300 тис. нових робочих місць за рахунок державно-приватного партнерства та залучення міжнародних донорів. Досягти цього планується за рахунок “перезавантаження економіки” Донбасу з орієнтацією на пріоритетні галузі, зокрема, виробництво будівельних матеріалів, приладо-і машинобудування, обладнання для енергозберігаючих технологій – теплових насосів і сонячних батарей, виробництво і глибоку переробку сільськогосподарської продукції, розвиток IT-технологій , а також підтримку малого та середнього виробничого бізнесу.
Для реалізації Програми будуть розроблені механізми банківського кредитування, створені вільні економічні зони, а також впроваджено партнерство і патронат з боку органів влади інших регіонів.
Переселенцям з Донбасу пропонується видавати компенсації для працевлаштування, а роботодавцям – дотації для виплати зарплати ім. Для переселенців пропонується ввести відстрочку на два роки на споживчі кредити і трирічні податкові канікули – для представників малого та середнього бізнесу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас