Глава НБУ впевнена в прийнятті МВФ позитивного рішення про виділення II траншу за програмою в режимі очікування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава НБУ впевнена в прийнятті МВФ позитивного рішення про виділення II траншу за програмою в режимі очікування

Казна та Політика
383
Міжнародний валютний фонд (МВФ) схвалить виділення Україні другого траншу в рамках програми stand-by, вважає голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарєва.
“Наступний транш планується отримати за раніше затвердженим графіком в розмірі $ 1,416 млрд. Все намічене ми виконали: .. Із залученням цього траншу, очевидно, вже питання немає. Питання тільки в тому, як нам відредагувати програму, щоб вона відповідала тим реаліям, які є на сьогоднішній день “, – сказала вона.
За словами В.Гонтаревой, продовження роботи місії МВФ в Києві було пов’язано з необхідністю формування реальної картини про стан справ у державному бюджеті, НАК “Нафтогаз України” і в Нацбанку.
“Це не перегляд програми, ні в якому разі. Це питання – як правильно розставити маяки, щоб у них було враховано те, чого не було, коли програма готувалася”, – підкреслила вона.
Глава НБУ також повідомила, що в ході переговорів обговорювалося питання чергового секвестру бюджету.
“Про це йде розмова. Зменшуються доходи бюджету через падіння ВВП і в цей же момент надходження коригуються через інфляцію, яка стала вище, ніж очікувалося. Але, швидше за все, виникає різниця, оскільки додаткові надходження від інфляції не перекривають недобір від падіння ВВП “, – сказала В.Гонтарева.
При цьому, за даними голови Нацбанку, НБУ вже перерахував до держбюджету 100% від плану.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас