ДФС має намір мінімізувати контакт митників та суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС має намір мінімізувати контакт митників та суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності

Казна та Політика
354
Державна фіскальна служба (ДФС) має намір мінімізувати контакт митників та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за рахунок застосування інформаційних технологій. Про це сьогодні в ході засідання круглого столу заявив ДФС Ігор Білоус.
“Суттєвим кроком зменшення корупційних ризиків є мінімізація прямого контакту підприємців з посадовими особами Митниці у процесі декларування товарів за рахунок використання інформаційно-комунікаційних технологій”, – заявив Білоус.
Нагадаємо, 11 квітня 2014 р. Європейська комісія здійснила три платежі на користь уряду України в рамках програм секторальної бюджетної підтримки на загальну суму 19,075 млн євро. З цієї суми 14,775 млн євро буде направлено на поліпшення управління державним кордоном.
Як зазначили в представництві ЄС, Україна повністю або частково виконала 7 з 11 особливих умов у рамках програми управління державним кордоном. Серед них – створення системи електронної митниці та скорочення на 20% часу очікування при перетині кордону. Деякі індикатори, як зменшення рівня корупції, прогрес у демаркації кордону або створення телекомунікаційних та онлайн-мереж зв’язку між прикордонними і митними службами, виконані не були.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас