Жодне "елітне" житло у Києві не можна таким назвати - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жодне "елітне" житло у Києві не можна таким назвати - експерт

Нерухомість
2556
Жодне “елітне” житло у Києві не можна таким назвати. Бо “елітна” тільки ціна, а інші показники – це стрибки вище голови. Це зазначає експерт з нерухомості Сергій Костецький щодо англійського рейтингу Global Property Guide, де Київ посів 40-ву сходинку за найдорожче елітне житло.
У ньому Київ обскакав Любляну, Бухарест, Братиславу з ціною $3790 за 1 кв. м. “У нас класифікація елітного житла обмежується місцезнаходженням і ціною. Тобто, якщо це центр міста і висока ціна, то в принципі будинок вважається елітним. Це не особливо коректне порівняння з європейським і світовим досвідом”, – вважає Костецький. І пояснює, що у світі “елітність” визначають висока якість будівельних матеріалів, рівень сервісу, відмінна інфраструктура, клімат-контроль, сучасні системи керування будинком.
Будинки у центрі Києва і на Оболоні називають себе “елітними”. Однак вони ж терплять найбільше невдач, бо їх ніхто не купує. “Елітне” житло – це єдиний сегмент ринку, який з 2009 року продовжує падати в ціні. “Елітний” сегмент повністю лежить. Пропозицій величезна кількість, а попит відсутній. Дзвінок один раз на рік”, – акцентує Костецький.
Крім того, дізнатися справжню вартість столичної квартири – справа не з простих. Квартиру можуть виставляти з однією ціною, а продавати за значно нижчою. “У Києві є “елітні” і по $3 тисячі, і по $15 тисяч за квадратний метр. З таких цін вивести щось середнє – некоректно. У мене є сумніви, щодо цифр, які порахували для рейтингу”, – підсумовує експерт.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас