США та Україна будуть співробітничати в медичній галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США та Україна будуть співробітничати в медичній галузі

67
Між урядами двох країн підписано меморандум про співробітництво в галузі охорони здоров'я. В рамках меморандуму передбачено підписання серії конкретних договорів
У п'ятницю в Києві підписано меморандум про співробітництво між урядами США й України в галузі охорони здоров'я. Як відзначив на прес-конференції, присвяченій підписанню меморандуму міністр охорони здоров'я України Андрій Підаєв, це перший нормативний акт, що створить поле для співробітництва в галузі охорони здоров'я між урядами США й України, передає кореспондент "Обозревателя".
За словами Підаєва, усі проекти, передбачені в меморандумі про співробітництво, покликані забезпечити практичну допомогу сфері охорони здоров'я України. У свою чергу, директор регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку США в Україні, Білорусі та Молдові Крістофер Кроулі підкреслив: "Підписання цієї угоди, нашого меморандуму про співробітництво, стане черговим стимулом для розширення співробітництва між урядом України й урядом США, між міністерством охорони здоров'я і нашим Агентством з міжнародного розвитку в розв'язанні важливих проблем, що стоять перед сферою охорони здоров'я України".
Як відзначив Підаєв, у рамках меморандуму планується підписання цілої серії договорів, що передбачають співробітництво в таких питаннях, як боротьба з туберкульозом, ВІЛ/СНІД, профілактика раку молочної залози, боротьба з уродженими каліцтвами і т.д.
Зокрема, за словами Кроулі, співробітництво в сфері охорони здоров'я передбачає надання технічної допомоги, навчання і підготовку кадрів, надання грантів як державним, так і недержавним організаціям. Він нагадав, що щорічно Україна для розвитку сфери охорони здоров'я отримує від Агентства США з міжнародного розвитку допомогу в розмірі 7-9 млн. дол. У цілому на сьогодні ця сума склала порядку 100 млн. дол. Источник: Обозреватель
За матеріалами:
Воля.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас