У США відбулося злиття двох нафтових гігантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США відбулося злиття двох нафтових гігантів

Фондовий ринок
1285
Американська нафтова корпорація Whiting Petroleum оголосила про досягнення домовленості з придбання за 3,8 мільярда доларів конкуруючої компанії Kodiak Oil & Gas. З урахуванням боргу Kodiak, що становить 2,2 мільярда доларів, загальна сума операції, яку планується закрити в четвертому кварталі, оцінюється в 6 мільярдів доларів.
 
Купівля буде цілком оплачена акціями. За одну свою акцію акціонери Kodiak отримають 0,177 акції Whiting Petroleum. У перерахунку на акцію сума операції складе 13,90 долара, що є п’ятивідсоткової премією до середньої вартості паперів Kodiak за останні два місяці. Після злиття компаній нинішнім акціонерам Whiting Petroleum належатиме близько 71% об’єднаної компанії.
 
Купівля дозволить Whiting Petroleum стати провідним виробником на одному з найбільших в США родовищ сланцевої нафти Bakken, яке розташоване на території штатів Північна Дакота і Монтана. У першому кварталі поточного року Whiting Petroleum і Kodiak сумарно добували на цій формації 107 тисяч барелів нафтового еквівалента на добу, що майже на 10% більше, ніж нинішній регіональний лідер – корпорація Continental Resourсes, що належить мільярдерові Гарольду Хему.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас