Кабмін ввів референтне ціноутворення на ліки і медвироби, що закуповуються бюджетним коштом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ввів референтне ціноутворення на ліки і медвироби, що закуповуються бюджетним коштом

Казна та Політика
350
Кабінет міністрів України з 1 серпня ввів референтне ціноутворення на лікарські засоби і вироби медичного призначення (ВМП), які закуповуються коштом державного та місцевих бюджетів.
Відповідну постанову № 240 прийнято 2 липня.
Згідно з постановою, з 1 серпня підлягають декларуванню зміни оптово-відпускних цін без урахування мита і ПДВ на лікарські засоби, які можуть закуповувати заклади й установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, крім наркотичних і психотропних лікарських засобів, прекурсорів, діючих речовин (субстанцій), медичних газів та лікарських форм, які виготовляються в аптеках за рецептами лікарів (магістральними формулами) та на замовлення лікувально-профілактичних закладів із дозволених до застосування діючих та допоміжних речовин.
Крім того, підлягають декларуванню зміни цін на деякі придбані за рахунок бюджетів ВМП, зокрема, перев’язувальні і шовні засоби, стоматматеріали, протезно-ортопедичні вироби і матеріали, сумки санітарні, аптечки клінічні тощо.
При цьому установи та заклади охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів, будуть закуповувати лікарські засоби та ВМП за цінами, які не перевищують рівня задекларованих змін.
Зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби та ВМП, внесених до набрання чинності цієї постанови до реєстру оптово-відпускних цін, підлягають декларуванню до 1 березня 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас