Військові відомства відмовляються від надання земельних ділянок учасникам АТО, аби зберегти в таємниці їхні імена - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військові відомства відмовляються від надання земельних ділянок учасникам АТО, аби зберегти в таємниці їхні імена - експерт

Казна та Політика
1647
Військові відомства відмовляються від надання земельних ділянок учасникам АТО, аби зберегти в таємниці їхні імена. Про це під час круглого столу розповів Андрій Мартин, доктор економічних наук, завідуючий кафедрою землевпорядного проектування Національного університету біоресурсів і природокористування України.
“Мова йде про те, що у нашій державі є процедура – людина має сама звернутися до розпорядника земель, попросити конкретну земельну ділянку в певному місці, і розпорядник земель цю ділянку дасть. Зараз процедура трохи по-іншому пішла: Держземагентство саме шукає ділянки для того, щоб надати їх військовим. І незрозуміло, за чиї кошти буде розроблятися землевпорядна документація”, – зазначив експерт.
“Від ризиків тут ніхто не застрахований. І, наскільки мені відомо, деякі з наших військових утворень відмовились від цих земельних ділянок, тому що якщо подавати списки тих осіб, які зараз беруть участь у антитерористичній операції, цим самим вони оприлюднюються, і це не дуже добре для наших військових. Тому зараз я знаю, що два військові відомства з тих, які беруть участь в АТО, просто сказали, що дуже дякуємо, але нам такі подарунки не треба”, – додав він.
“Якщо держава хоче комусь подякувати – нехай просто дасть грошей. Людина сама вирішить, як вона хоче ці гроші потратити. Захоче – купить собі земельну ділянку, захоче – квартиру”, – вважає Мартин.
Нагадаємо, Держземагентство ініціювало виділення земельних ділянок військовослужбовцям Збройних сил України, МВС, СБУ та інших військових формувань, які захищають територіальну цілісність і суверенітет країни у східних та південно-східних областях. Військовослужбовці, за бажання, зможуть отримати безкоштовно земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас