Генпрокуратура перевіряє банк екс-міністра доходів - "Грін Банк" - на предмет фінансування терористів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура перевіряє банк екс-міністра доходів - "Грін Банк" - на предмет фінансування терористів

Кримінал
1089
Генеральна прокуратура (ГПУ) перевіряє причетність банку екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка до фінансування тероризму та сепаратизму на сході України.
“Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службовим становищем колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком та іншими посадовими особами цього Міністерства, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах”, – йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.
В рамках проведення розслідування, в тому числі, надавалося доручення щодо встановлення банківських установ, які були підконтрольні колишньому міністру доходів і зборів та незаконно використовувалися або навіть зараз використовуються для переведення безготівкових коштів у готівку та залучення їх до тіньових схем. Наприкінці червня цього року була встановлена підконтрольна пану Клименку банківська установа ПАТ “Грін Банк”, яка використовувалася і використовується для вищеназваних цілей.
У зв’язку з клопотанням слідчого 4 липня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні Грін Банку з метою вилучення документів, комп’ютерної техніки, записів, предметів, а також грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, що мають значення для розслідування цього кримінального провадження. Під час обшуку в приміщенні банку було знайдено та вилучено грошові кошти на суму майже 15 млн грн і $150 тис.
Слід звернути увагу, що найбільше клієнтів Грін Банку, які знімали великі суми коштів готівкою, є жителі Донецької та Луганської областей. Також встановлены ще два клієнти банку, які отримували грошові кошти готівкою на суму понад 19 млн грн кожен. Зараз перевіряється причетність вказаного банку до фінансування тероризму та сепаратизму на сході України.
Зараз проводиться огляд вилучених документів і вирішується питання про внесення відповідних даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань за відповідними статтями Кримінального кодексу.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас