Генпідряднику на будівельні роботи достатньо ліцензії на роботи, які він буде вести самостійно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпідряднику на будівельні роботи достатньо ліцензії на роботи, які він буде вести самостійно

Казна та Політика
1324
Підприємці зобов’язані отримувати ліцензію лише на виконання будівельних робіт з будівництва об’єктів архітектури IV і V категорій складності, генпідряднику достатньо ліцензії на будівельні роботи, які він здійснюватиме самостійно.
Про це інформує Держслужба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництва) на прохання підприємців.
Будівництво об’єктів, що виконують будкомпанії для інших суб’єктів або на їхнє замовлення, здійснюється на умовах підряду. Підрядник має право залучати до виконання договору третіх осіб (субпідрядників), залишаючись відповідальним перед замовником за результати їхньої роботи. У цьому випадку підрядник виступає перед замовником як генеральний підрядник, а перед субпідрядниками – як замовник.
Генеральний підрядник координує діяльність субпідрядників на будмайданчику, здійснює контроль за виконанням ними договірних зобов’язань, відповідає за організацію будівельного виробництва і т. п.
За практиці договір підряду укладається замовником з підрядником, який буде здійснювати реалізацію основних (профільних) розділів проекту відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації.
“Виходячи з наведеного, підряднику, в разі набуття ним статусу генерального підрядника, достатньо мати ліцензію на виконання будівельних робіт, які він здійснюватиме власними силами на об’єкті будівництва, за відповідним класом наслідків, зазначеним у додатку до ліцензії”, – йдеться в повідомленні Держпідприємництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас