Постачання ПК в світі стабілізувалися у II кварталі після двох років падіння - Gartner — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постачання ПК в світі стабілізувалися у II кварталі після двох років падіння - Gartner

Технології&Авто
130
Світові постачання персональних комп’ютерів (ПК) у другому кварталі стабілізувалися після падіння протягом восьми кварталів поспіль, свідчать попередні дані аналітичної компанії Gartner.
Продажі зросли в квітні-червні на 0,1% до аналогічного періоду минулого року і перевищили 75,76 млн штук.
“Хоча світовий ринок ПК у другому кварталі зупинив дворічне падіння постачань, результати були змішані, оскільки стабілізація ситуації на розвинених ринках була знівельована зниженням в країнах emerging markets, – відзначив головний аналітик Gartner Мікако Китагава. – Негативний вплив на комп’ютерну галузь emerging markets чинить привабливість дешевих планшетників. Вони продовжують переманювати потенційних покупців нових ПК. Це означає, що буде потрібно більше часу для стабілізації ситуації з продажами ПК на emerging markets”.
При цьому експерти компанії очікують повільного, але стабільного підвищення продажів комп’ютерів в світі найближчим часом.
Китайська Lenovo у другому кварталі зміцнила позицію лідера з продажу ПК, займаючи понад 19% світового ринку. При цьому вона продемонструвала найзначніші темпи зростання поставок серед компаній з провідної п’ятірки – понад 15%.
На другому місці перебуває Hewlett-Packard (HP) з 17,7%-ю часткою на ринку. Збільшення продажів американської компанії в квітні-червні стало максимальним за останні чотири роки і перевищило 9%.
У США поставки ПК у другому кварталі збільшилися на 7,4% до того ж періоду минулого року і сягнули 15,9 млн. На першому місці з продажів у цій країні перебуває HP, займаючи 27,7% ринку.
У регіоні EMEA у квітні-червні було зафіксоване зростання поставок ПК на 8,6% – до 22,5 млн. Лідером тут також є HP, на яку припадає 20,5% продажів, другу сходинку посідає Lenovo c показником 17,7%.
В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні поставки в другому кварталі становили 24,6 млн комп’ютерів, що на 9,5% менше показника за аналогічний період 2013 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас