Українські виробники м'яса птиці розширюють географію експорту - на черзі Китай, Саудівська Аравія та Південна Африка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські виробники м'яса птиці розширюють географію експорту - на черзі Китай, Саудівська Аравія та Південна Африка

Аграрний ринок
768
Українські виробники м’яса птиці розширюють географію експорту, втрачаючи при цьому на ринках Митного союзу. Про це під час аграрного форуму за участю прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка сказав голова спостережної ради асоціації “Союз птахівників України” Олександр Бакуменко.
Він зазначив, що ринок Митного союзу в 2014 році був практично закритий для експорту м’яса птиці з України. Експорт до країн Митного союзу становить в структурі експорту цієї продукції 35%. Але обсяги експорту українського м’яса птиці цього року збільшено на 5% (що становить 3 тис. тонн) за рахунок експорту до інших країн.
“Ми провели переговори з Саудівською Аравією і очікуємо візит кабінетного органу. Ми почали працювати з Китаєм і Південною Африкою та очікуємо серйозне просування своєї продукції до цих країн. Що стосується експорту до ЄС, то там є деякі технічні проблеми, але ми їх вирішуємо. З квоти експорту м’яса птиці в Європу 16 тисяч тонн ми законтрактували 12 000, і 5 000 української курятини вже в Європі”, – розповів Бакуменко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас