Фінансові акценти середи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансові акценти середи

1319
Кабмін скасував надбавки чиновникам за “сумлінну працю та безперервний стаж”, а також позбавив багатьох пільг
Кабінет міністрів скасував надбавки чиновникам за сумлінну працю та безперервний стаж. Про це під час брифінгу заявив міністр Кабміну Остап Семерак. “Прийнято постанову Кабінету міністрів про позбавлення одноразових і систематичних виплат чиновникам за так звану сумлінну роботу, безперервний стаж роботи. Ми позбавили величезну армію колишніх бюрократів надбавок, за рахунок яких їхні пенсії сягали значно вищих показників, ніж у простих українців. Тепер цих надбавок немає”, – заявив Семерак.
Єдина ставка податку на пасивні доходи фізосіб суттєво не відіб’ється на депозитних ставках – запевняють банкіри
Введення з 1 серпня єдиної ставки податку на пасивні доходи фізосіб у вигляді відсотків з депозитів у розмірі 15% суттєво не відіб’ється на рівні депозитних ставок, вважають банкіри.
“Депозитні ставки сьогодні знаходяться на максимумі і відображають проблеми банків з триваючим відтоком ліквідності в умовах недовіри вкладників банківській системі в цілому через чинні обмеження за розпорядженням коштами на рахунках. Внесення змін до оподаткування пасивних доходів на ставках не позначиться, вони збережуться в межах 15-22% на термін три-чотири місяці і 16-17% на термін до року за гривневими вкладами”, – сказав перший заступник голови правління Промінвестбанку В’ячеслав Юткін.
Долар знову почав дорожчати на міжбанку
У середу, 9 липня 2014 р., на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту піднялися. Сьогодні на міжбанківському валютному ринку України торги по долару США відкрилися наступними котируваннями – 11,6000/11,7500, до 12:00 звузився спред 11,6500/11,6900. До закриття торгів цінові рівні зросли 11,7200/11,8000.
Українська молочка, від якої відмовилася Росія, сподобалася європейцям і китайцям
Незабаром молочна продукція українських виробників може масово з’явитися в магазинах Китаю і європейських країн. Після заборони Росії на ввезення молочки з України через начебто наявність в ній антибіотиків і невідповідність стандартам, українські підприємства почали шукати нові ринку збуту. “На недружні дії Російської Федерації, такі як заборона ввезення в Росію молочної продукції групи українських компаній, ми відповідаємо пошуком інших ринків збуту і збільшенням внутрішньої держзакупівлі”, – сказав міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка.
У Криму будуть “примусово викуповувати” стратегічні об’єкти – прийнято закон
Держрада Криму прийняла в середу в другому, остаточному читанні закон, що визначає механізм примусового викупу об’єктів, що мають стратегічне значення для регіону. Відповідно до закону, примусовий викуп можливий у випадку загрози “життю, здоров’ю населення, економічної безпеки держави, нормального функціонування об’єктів життєдіяльності, техногенної та екологічної катастрофи”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас