Біржа Курченка намагається через суд повернути на свій майданчик аукціони з продажу енергоресурсів українського видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржа Курченка намагається через суд повернути на свій майданчик аукціони з продажу енергоресурсів українського видобутку

Фондовий ринок
659
“Перша незалежна біржа” (ПНБ, Київ) звернулася до Господарського суду Києва з проханням скасувати рішення Міністерства енергетики та вугільної промисловості України про перенесення на інший майданчик аукціонів з продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу українського видобутку.
За постановою суду, оприлюдненою в Єдиному держреєстрі судових рішень, слухання у справі відбудеться в п’ятницю 11 липня.
ПНБ, за договором з Міненерговугілля, з червня 2013 року організовувала продаж українських енергоресурсів. За даними джерел на ринку, комісія біржі становила близько 0,5% від суми угод.
У травні 2014 року, після втечі тодішнього глави держави Віктора Януковича з України, Міненерговугілля в односторонньому порядку розірвало договір з ПНБ, посилаючись на неналежне виконання біржею умов контракту.
Акціонерами ПНБ є ТОВ “ГазУкраіна-2020” та ТОВ “Укренергоринок”, які Служба безпеки України пов’язує з оголошеним у розшук Сергієм Курченком.
Як повідомлялося, відповідно до закону, нафта, газовий конденсат і скраплений газ, вироблений “Укргазвидобуванням”, “Укрнафтою” (самостійно, або в рамках СД з партнерами) повинні продаватися через уповноважену Міненерговугілля біржу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас