У Кабміні вивчають можливість зниження температурного режиму на 2 градуси - для початку опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні вивчають можливість зниження температурного режиму на 2 градуси - для початку опалювального сезону

Енергетика
2984
Кабінет міністрів України рекомендує Міністерству охорони здоров’я та Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вивчити можливість зниження температурного режиму на 2 градуси для початку опалювального сезону. Про це на брифінгу заявив міністр Кабміну Остап Семерак.
“Ми прийняли постанову КМУ про стимулювання заміщення природного газу. Ми стимулюємо перехід від газової складової в теплопостачанні на альтернативні види джерела. Уряд прийняв рішення, згідно з яким підприємства, які перейдуть, будуть мати гарантований розмір тарифу”, – заявив Семерак.
За його словами, компенсації з бюджету йтимуть через рахунки теплогенеруючих компаній на рахунки компаній, які виробляють альтернативні види палива.
Постанову “Про заходи забезпечення газом в 2014 році” також було прийнято на засіданні уряду.
“Ця постанова передбачає суттєві кроки для енергетичної незалежності. Змінюється температурний режим, коли буде включатися опалення. Компанії теплокомуненерго, які не матимуть розподільчі рахунки, підлягатимуть відповідним санкціям. Ми повинні піти на такі заходи, щоб країна підготовленою підійшла до опалювального сезону, щоб не було шокових станів”, – зазначив Семерак.
Він повідомив, що температурний режим, який передбачає нові умови включення опалення, змінений таким чином: “Міністерству охорони здоров’я та Мінрегіонбуду доручено вивчити можливість зміни температурного режиму на 2 градуси. Рекомендується зменшити температурний режим на 2 градуси. Це рекомендація міністерствам, а не рішення. У нинішніх умовах ми повинні шукати всі можливі шляхи оптимізації використання природного газу”.
Минулий опалювальний сезон, за словами Семерака, був початий на два тижні пізніше передбачених термінів, а також закінчений на два тижні раніше, ніж передбачають чинні температурні норми: “Це дозволило заощадити 1 млрд. куб м газу”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас