Китай готовий інвестувати в українське сільгоспмашинобудування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай готовий інвестувати в українське сільгоспмашинобудування

Кредит&Депозит
482
Китайська Народна Республіка готова вкладати інвестиції в розвиток сільськогосподарського машинобудування в Україні, а також у матеріально-технічне забезпечення українського аграрного виробництва.
За повідомленням прес-служби Міністерства аграрної політики і продовольства, про це на зустрічі з головою міністерства Ігорем Швайкою заявила віце-президент китайської корпорації ССЕС, з якою Україну пов’язує 3-мільярдний кредит, Ян Цзінь.
Крім того, під час зустрічі сторони підтвердили взаємне виконання всіх зобов’язань, передбачених кредитною угодою на постачання українського зерна в Китай, висловили впевненість у подальшій успішній реалізації цього проекту і максимальній активізації досягнутих раніше домовленостей.
Нагадаємо, в грудні 2012 року Експортно-імпортний банк Китаю домовився з українським урядом про надання Україні кредиту на суму 3 млрд дол під державні гарантії на реалізацію проектів в агропромисловому комплексі.
За досягнутими домовленостями, частина кредиту на суму $1,5 млрд надавалася Державній продовольчо-зерновій корпорації України, яка повинна була закуповувати на вітчизняному ринку зерно для подальшого постачання в Китай (у 2013/2014 МР корпорація повинна поставити 4 млн тонн) через посередництво китайської корпорації ССЕС.
Другу половину позики українська корпорація повинна була протягом п’яти років витратити на імпорт з КНР сільськогосподарської техніки, обладнання, засобів захисту рослин, добрив, елітного насіння, а також на будівництво об’єктів сільськогосподарської інфраструктури з використанням китайських комплектуючих.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас