Криза позаду: кількість вакансій у США збільшилася до максимуму за 7 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза позаду: кількість вакансій у США збільшилася до максимуму за 7 років

Світ
411
Кількість вакансій у США збільшилася в травні майже до максимуму за 7 років на тлі відновлення ринку праці країни та економіки в цілому.
Кількість незайнятих робочих місць в травні збільшилася на 171 тис. до 4,64 млн. – максимуму з вересня 2007 р., повідомило міністерство праці. При цьому кількість людей, що шукають роботу, впала до мінімального рівня за 6 років.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зростання вакансій до 4,35 млн.
Цей показник є одним з дев’яти індикаторів ринку праці США, які уважно відстежує керівництво ФРС.
“Зростання вакансій вселяє довіру до ринку праці, – заявив Террі Шихан, економіст Stone & McCarthy Research Associates. – Ринок зростає. ФРС це й потрібно”.
Роботодавці в США збільшили кількість робочих місць в червні більше, ніж прогнозувалося, при цьому рівень безробіття впав до шестирічного мінімуму – до 6,1%.
Додання 288 тис. робочих місць послідувало за збільшенням на 224 тис. робочих місць місяць раніше, що було вище раніше оголошених даних, свідчать дані міністерства праці.
За середнім прогнозом економістів, опитаних Bloomberg, збільшення мало становити 215 тис. Кількість американців, які не мають роботу тривалий час, впало до 3,1 млн, що говорить про те, що їм легше знайти роботу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас