Японія й Австралія домовилися про військово-технічне співробітництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія й Австралія домовилися про військово-технічне співробітництво

Світ
134
Влада Японії та Австралії підписали угоду про військово-технічне співробітництво, в рамках якого країни зможуть обмінюватися різними військовими технологіями. Як повідомляє Jane’s, угода була підписана 8 липня 2014 року в Канберрі під час зустрічі японського прем’єр-міністра Сіндзо Абе з його австралійським колегою Тоні Ебботом.
У короткому комюніке сторони оголосили, що договір про військово-технічне співробітництво дозволить Австралії та Японії обмінюватися досвідом при розробці різних технологій військового призначення, а також визначити перспективні проекти, в яких будуть зацікавлені міністерства оборони обох країн. Найбільша увага приділятиметься морській техніці. Крім того, Японія й Австралія займатимуться взаємною підготовкою військовослужбовців.
У грудні 2013 року стало відомо, що міністерство оборони Австралії має намір укласти з Японією угоду про доступ до деяких технологій рухової системи підводних човнів. Міністр оборони країни Девід Джонстон тоді оголосив, що мова йде про співпрацю в області розробки трансмісії на базі аналогічного елемента підводних човнів типу «Сорю», що стоять на озброєнні Морських сил самооборони Японії.
Отримані технології Австралія планує використовувати в рамках власного проекту SEA 1000 зі створення нових підводних човнів, призначених для заміни застарілих кораблів типу «Коллінз». Будівництво нових підводних човнів за проектом SEA 1000 планується почати в 2017 році, а перший такий корабель може бути прийнятий на озброєння в 2025 році.
Підписання угоди з Австралією стало можливе завдяки тому, що в квітні 2014 року уряд Японії змінив правила військового експорту. Завдяки цьому країна зможе займатися експортом продукції подвійного і військового призначення, а також брати участь у міжнародних проектах розробки нових озброєнь і військової техніки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас