Грузинську моркву й дині пустили до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузинську моркву й дині пустили до Росії

Аграрний ринок
229
Федеральна служба з ветеринарного та фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) дозволила поставляти з 9 липня до Росії ріпчасту цибулю, буряк, моркву, солодкий перець, дині та кавуни. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті відомства.
При цьому Россільгоспнагляд нагадав, що «підкарантинна продукція, переміщувана в ручній поклажі та багажі громадян, які прибувають на територію Російської Федерації з Грузії, не підлягає до ввезення».
Раніше відомство повідомило, що з 26 травня поновлюються постачання сільськогосподарської продукції з Грузії, зокрема, томатів, огірків, капусти, баклажанів, вишні, абрикосів і персиків. Перелік підкарантинної продукції, дозволеної до ввезення в РФ з Грузії, розміщений на сайті Россільгоспнагляду.
Росія припинила імпорт продукції АПК з Грузії в 2005 – 2006 роках. Щодо фруктів заявлялося, що причиною відмови від закупівель стала фальсифікація сертифікатів і відсутність необхідних фітосанітарних перевірок. За неофіційною версією, причиною був політичний конфлікт двох країн.
Переговори про відновлення поставок грузинського продовольства та алкоголю на російський ринок поновилися в кінці минулого року. У червні 2013 року Грузія знову почала експортувати до Росії вино, коньяк і мінеральну воду.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас