Росія готує свою валютну відповідь: капітал банку БРІКС складе $10 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія готує свою валютну відповідь: капітал банку БРІКС складе $10 мільярдів

Особисті фінанси
766
Сплачений капітал банку БРІКС складе 10 мільярдів доларів і розподілиться пропорційно між учасниками. Про це повідомив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, передає ИТАР-ТАСС. Частка Росії складе 2 мільярди доларів.
За словами міністра, країни домовилися про те, що обсяг дозволеного капіталу банку складе 100 мільярдів доларів, розподілений капітал – 50 мільярдів доларів, сплачений складе 10 мільярдів доларів і оплачений «на вимогу» – 40 мільярдів доларів. Сплачений капітал буде сформований протягом семи років.
Силуанов уточнив, що у банку вже є назва – «Новий банк розвитку» – і він відкритий для прийняття нових членів, країн, що входять в ООН. При цьому, за його словами, між країнами є домовленість, що частка країн – учасниць БРІКС в капіталі не опускатиметься нижче 55 відсотків. Банк буде займатися інфраструктурними проектами, в першу чергу на території країн БРІКС.
Органи управління будуватимуться на базі трирівневої системи корпоративного управління. Вищий колегіальний орган – рада керівників, виконавчий орган – рада директорів, а президент банку обиратиметься на п’ять років за поданням засновників у порядку ротації.
Голосування за рішеннями здійснюватиметься за виваженою системою, відповідно до часток членів акціонерів у капіталі банку. Рішення прийматимуться спеціальною більшістю, що передбачає їх підтримку чотирма з п’яти представників держав.
За його словами, де буде розташовуватися штаб-квартира банку, належить вирішити лідерам, але обговорюються два варіанти – Шанхай або Нью-Делі. Силуанов підкреслив, що «принципову позицію і своє бажання, щоб штаб-квартира була у них, жорстко заявили дві країни – Китай та Індія».
Шостий саміт країн БРІКС – Бразилії, Росії, Індії, Китаю та ПАР – на рівні глав держав пройде 15-16 липня в бразильському курортному місті Форталеза. Лідери БРІКС підпишуть рамкову угоду про створення пулу резервних валют, повідомив Силуанов. Пул зможе швидко реагувати на відтоки капіталу, надавши в рамках своп-операцій ліквідність у вільній конвертованій валюті, в даному випадку в доларах. За словами міністра, обсяг пулу складе 100 мільярдів доларів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас