Обама попросив Конгрес виділити $3,7 млрд на вирішення проблеми мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама попросив Конгрес виділити $3,7 млрд на вирішення проблеми мігрантів

Світ
177
Для боротьби з кризою на кордоні США з Мексикою, викликаною напливом мігрантів, зокрема, неповнолітніх, необхідно $3,7 млрд. Таку суму у вівторок запросив у американського Конгресу президент Барак Обама.
У своєму листі до спікера Палати представників глава держави нагадав про важку гуманітарну ситуацію на південно-західному кордоні країни. Ці гроші, як запевнив Обама, підуть на депортацію мігрантів, залучення нових співробітників, а також на вирішення проблеми з великою кількістю неповнолітніх мігрантів-безпритульників.
Починаючи з жовтня минулого року на кордоні було затримано 52 тис. неповнолітніх латиноамериканців, здебільшого з Гондурасу, Гватемали і Сальвадору. Багато хто з них утримуються в спеціальних пунктах на кордоні. Влада намагається забезпечити для них хоча б мінімальний рівень утримання, однак з такою кількістю підопічних справлятися стає все складніше.
На початку липня президент Обама назвав те, що відбувається на кордоні, гуманітарною кризою. Ситуація привернула увагу широкої громадськості. В Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців закликали США наділити нелегалів, що опинилися на кордоні, статусом біженців. У такому випадку Сполученим Штатам доведеться прийняти десятки тисяч людей. Як очікується, в найближчий четвер це питання буде обговорюватися в Нікарагуа між зацікавленими сторонами – представниками США, Мексики і країн Центральної Америки.
До вирішення питання, тим часом, підключилися політики. У вівторок член Палати представників Конгресу США, республіканець від Оклахоми Джим Бріденстін обурився відмовою в допуску для нього і групи журналістів до одного з пунктів утримання мігрантів. У підсумку відвідування їм дозволили, але, як розповів конгресмен телеканалу CNN, пресі було строго заборонено спілкуватися з дітьми або персоналом, а також робити фото.
За даними ООН, тільки в Сальвадорі через високий рівень насильства і погрози з боку банд свої будинки залишили 135 тис. людей. Таким чином, багато латиноамериканців спробують знайти роботу і дах в США.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас