Мін'юст офіційно просить суд заборонити КПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст офіційно просить суд заборонити КПУ

Казна та Політика
966
Міністерство юстиції України звернулося до суду з позовом про заборону діяльності Комуністичної партії в Україні. Це випливає з повідомлення прес-служби Кабінету міністрів України.
Зокрема, Кабмін анонсував проведення 8 липня 2014 р. брифінгу міністра юстиції Павла Петренка щодо поданого позову про заборону Комуністичної партії України.
Нагадаємо, 4 червня 2014 р. Окружний адміністративний суд м. Києва почав розгляд позову про заборону Комуністичної партії України. Зокрема, розглядався позов Української республіканської партії в особі голови партії Сергія Джерджа до Комуністичної партії України і Реєстраційної служби України щодо заборони КПУ.
11 червня суд відмовив Українській республіканській партії в залученні Міністерства юстиції та Генеральної прокуратури як позивачів у справі про заборону КПУ. Представники УРП спробували залучити Мін’юст і ГПУ до процесу, оскільки саме ці структури мають право вимагати заборону партії через суд. Однак суддя відхилив клопотання.
Того ж дня, 11 червня, в Міністерстві юстиції України повідомили, що ще не підготували свій позов про заборону КПУ, оскільки “прокуратура ще не закінчила вивчення цього питання”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас