У Криму страйкують робітники рибоконсервного заводу "Пролив" - через низькі зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму страйкують робітники рибоконсервного заводу "Пролив" - через низькі зарплати

Особисті фінанси
4722
Обидві зміни рибоконсервного заводу “Пролив” в понеділок, 7 липня 2014 року, вийшли на страйк.
Як розповіли “Аргументам тижня – Керч” співробітники підприємства, причиною стали вкрай низькі зарплати.
Востаннє тарифи на переробку риби підвищували в 2007 році, крім цього на підприємстві спостерігаються регулярні простої – щомісяця співробітників змушують писати заяву про відпустку за власний рахунок. Таким чином, працюючи лише три тижні на місяць, люди отримують від двох до шести тисяч російських рублів. Середня зарплата на заводі – 3-4 тисяч російських рублів.
Керівництво підприємства, в свою чергу, йде на підвищення зарплати лише шляхом збільшення коефіцієнта перерахунку.
Так, на сьогодні людям пообіцяли збільшити коефіцієнт з 3 до 3,2. Однак подібне підвищення незначно позначиться на рівні заробітної плати, справедливо заявляють співробітники, що страйкують.
Як пояснив генеральний директор заводу Сергій Дегтяренко, ситуація на підприємстві пов’язана з неможливістю роботи українського рибопереробного підприємства в російських реаліях.
“Ми тільки почали процедуру перереєстрації. До цього ми цілий місяць тричі переробляли документи, виправляли по одній букві. Щойно ми зареєструємося як російське підприємство, ми зможемо вийти на російський ринок і реалізовувати нашу продукцію”, – розповів Дегтяренко.
За його словами, кримчанами споживається лише крихітна частина продукції підприємства, решту раніше реалізовували на материку України. Оскільки договорів з Митним союзом у підприємства не було, освоїти російський ринок не вдалося.
“Крим споживає 35 тисяч фізичних банок продукції. Усього ми випускаємо 1 мільйон 200 тисяч фізбанок. Порівняйте ці показники. Щоб вийти на поріг окупності, ми повинні продавати 1 мільйон 50 тисяч фізбанок, кримськими споживачами цього не досягти”, – пояснив Дегтяренко.
Нагадаємо, два тижні тому на страйк через низькі заробітні плати вийшли співробітники Керченського стрілочного заводу.
При цьому жителі Керчі дали найвищу кількість прихильників приєднання до Росії під час проведення так званого “референдуму” навесні 2014 року.
Економічна стагнація в окупованій Росією українській Автономній Республіці Крим посилюється колапсом туристичної галузі, а також “націоналізацією” українських державних підприємств, переслідуванням українського та кримськотатарського етносів.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас