Німецькому Commerzbank загрожує штраф $500 млн за порушення санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькому Commerzbank загрожує штраф $500 млн за порушення санкцій

Фондовий ринок
915
Другому за величиною банку Німеччини, франкфуртському Commerzbank, загрожує штраф у розмірі $500 млн, повідомляє газета New York Times з посиланням на джерела в правоохоронних органах США. Влада США підозрює банк в тому, що він використовував свої американські підрозділи для заборонених накладеними на Іран і Судан санкціями переказів компаніям з цих країн.
За даними джерел New York Times, банку запропоновано укласти угоду, за якою федеральна влада США відмовиться від кримінального переслідування в обмін на великі фінансові виплати до скарбниці. З Commerzbank ведуться переговори, угода може бути укладена вже цього літа.
Експерти відзначають, що справа Commerzbank може стати “тренуванням” перед офіційним висуненням аналогічних претензій найбільшому банку Німеччини Deutsche Bank. Раніше повідомлялося, що влада США підозрює його в проведенні заборонених угод з Іраном, Сирією та Суданом, і банк вже отримав відповідний запит.
Минулого тижня в порушенні режиму введених проти Судану, Ірану і Куби американських санкцій зізнався французький банк BNP Paribas. Банк визнав свою провину і погодився виплатити штраф $9 млрд за протизаконні послуги.
BNP Paribas використовував ретельно продумані схеми, щоб приховувати заборонені транзакції, маскувати їх походження і вводити в оману владу США, що є серйозним порушенням законів Сполучених Штатів”, – пояснив генеральний прокурор Ерік Холдер.
Commerzbank був заснований у 1870 р., головний офіс знаходиться у Франкфурті-на-Майні. Активи Commerzbank становлять понад 600 млрд євро, кількість працівників банку перевищує 52 тис., кількість клієнтів – 15 млн осіб і близько 1 млн компаній у більш ніж 50 країнах світу. У 2013р. виручка банку становила близько 9 млрд євро.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас