Залізницям необхідно витратити понад 180 млн грн на відновлення пошкоджених об'єктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізницям необхідно витратити понад 180 млн грн на відновлення пошкоджених об'єктів

Кредит&Депозит
134
Несанкціоновані втручання в роботу залізничного транспорту на Донецькій, Придніпровській та Південній залізницях, за попередніми оцінками фахівців, призвели до пошкодження 43 об’єктів господарства, на відновлення яких необхідно витратити 180 млн грн, з яких 151 млн грн – на матеріали.
Як повідомила прес-служба Держадміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниці”), ця сума становить третину річного обсягу коштів, які зазвичай направляються в галузі на утримання в безаварійному стані існуючих пристроїв електропостачання, їхній ремонт та заміну.
За даними “Укрзалізниці”, відновлення вимагають тягові підстанції, опори, кабелі та інше обладнання електропостачання. Для відновлення зруйнованих об’єктів інфраструктури також потрібний доступ для їхнього обстеження та розробки проектів.
“Укрзалізниця” повідомляє, що на залізничній станції Слов’янськ вже розпочалися роботи з відновлення контактної мережі, яка повністю пошкоджена під час бойових дій. Енергетикам Донецької залізниці допомагають бригади інших доріг, зокрема, залучений монтажний поїзд Південно-Західної магістралі.
Аварійним бригадам доведеться відновлювати також устаткування електропостачання на ділянках Слов’янськ-Шпичкино, Слов’янськ-Машчермет, Машчермет-Червоний Лиман, Червоний Лиман-Сіверськ.
Крім того, вузлову лікарню й станцію в Червоному Лимані, постраждалі під час проведення бойових дій відновлять залізничні будівельні підрозділи – на обох об’єктах вже розпочалися підготовчі роботи.
“На станції Червоний Лиман невідкладно потребують ремонту платформа, будівля вокзалу, багажне відділення, майстерні, компресорні, контрольно-вимірювальний пункт та інше. За попередніми підрахунками, на відновлення пошкоджених будівель і споруд станції потрібно 202 тис. грн”, – зазначає “Укрзалізниця”.
За даними головного управління будівельно-монтажних споруд Держадміністрації, станцію відновлять на кошти Донецької залізниці, а ремонт лікарні буде відбуватися за рахунок “Укрзалізниці”, оскільки вартість робіт з відновлення вузлової лікарні становить близько 2 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас