Суд зобов'язав завод Фірташа виплатити 504 млн гривень "дочці" "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав завод Фірташа виплатити 504 млн гривень "дочці" "Нафтогазу"

Фондовий ринок
736
Господарський суд Луганської області ухвалив рішення стягнути з Сєверодонецького об’єднання “Азот”, що входить до холдингу Ostchem Group українського бізнесмена Дмитра Фірташа, на користь держкомпанії “Газ України” 504 млн грн боргу за договором купівлі-продажу природного газу. Про це йдеться в постанові, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень.
За документом, Сєвєродонецький “Азот” має виплатити “дочці” “Нафтогазу” борг за постачання природного газу в 2010 році. Це рішення суд ухвалив 17 червня 2014 року. Крім цього, господарським судом Луганської області розглядається ще один позов від “Газ України” до Сєвєродонецького “Азоту”, з вимогою стягнути з підприємства Фірташа 318,6 млн грн боргів за газ, який поставлявся держкомпанією в 2011 році.
Сєвєродонецьке об’єднання “Азот” було введено в експлуатацію в 1951 році. Завод є одним з провідних підприємств хімічної галузі України і спеціалізується на виробництві азотних мінеральних добрив (аміак, карбамід, аміачна селітра, калієва і натрієва селітра), органічних спиртів та кислот (оцтова кислота, метанол, формалін, спирт полівініловий, смола карбамидоформальдегідна), товарів побутової хімії, виробів з полімерів і полімерних плівок (полімерна продукція, мішки, плівка, побутова хімія), будівельних товарів (грунтовка, шпаклівка, фарба). Підприємство входить до групи компаній Ostсhem – керуючої компанії, яка координує підприємства азотної хімії Group DF. Найбільшим кінцевим акціонером Сєверодонецького об’єднання “Азот” є голова Ради директорів Group DF Дмитро Фірташ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас