Українці не стали переорієнтовуватись на внутрішній туризм - вони перестали кудись їздити взагалі, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не стали переорієнтовуватись на внутрішній туризм - вони перестали кудись їздити взагалі, - експерт

Особисті фінанси
1875
Стрімкої переорієнтації українців із напрямку закордонного туризму на внутрішній не відбулось. Натомість, туристичний потік зменшився для обох напрямків. “Не сказав би, що є якийсь вибух – за кордон не поїхали, то відповідно, поїхали по Україні. Все розвивається, як і передбачалось – потік зменшився, і досить суттєво, як закордон, так і по Україні. При тому, що організації в Україні ціни не піднімали, а більше того, навіть опустили по деяких позиціях. Але потік – не великий. Цей рік взагалі складнопрогнозований – важко планувати діяльність на сезон, на кілька місяців наперед”, – розповів Голова Української асоціації активного та екологічного туризму Сергій Підмогильний.
Тим не менш, у майбутньому експерт прогнозує реалізацію такого відкладеного попиту. “Реалізація відкладеного попиту в наступні роки буде 100%. Україна має дуже великий потенціал. Говорять про нього багато, і в різних галузях. І зараз він настільки накопичився: і можливості є, і країна велика, може запропонувати різні умови, задовольнити різні смаки туристів. Тому якщо ситуація в країні нормалізується, за кілька років можна очікувати сплеск, значну динаміку в галузі”, – переконаний Підмогильний.
Згідно із дослідженням Київського міжнародного інституту соціології, 62% українців не збираються у відпустку взагалі. Лише 3% планують відпочинок за кордоном.
Більше про останні тенденції в туристичній галузі читайте в статті “Криза змушує українців масово відмовлятись від відпусток закордоном – що робити натомість?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас