Обсяг депозитів фізосіб в Україні в червні 2014 р. збільшився на 0,4%, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг депозитів фізосіб в Україні в червні 2014 р. збільшився на 0,4%, - НБУ

Кредит&Депозит
447
Депозити фізичних осіб в Україні за червень 2014 р. зросли на 0,4%, або на 1,5 млрд грн (без урахування валютних коливань). Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).
Водночас, повідомляють в Нацбанку, в травні 2014 р. відбулося їхнє скорочення на 4,3%, або на 15,8 млрд грн.
Як зазначила голова НБУ Валерія Гонтарєва, незважаючи на антитерористичну операцію, яка триває на сході країни, емоційна напруга на депозитному ринку значно знизилася. “І це тільки початок, – додала вона. – Ми очікуємо значного зростання припливу депозитів у банківську систему вже цього місяця”.
Також в Нацбанку зазначають, що вкладники віддають перевагу короткостроковим гривневим вкладам.
При цьому, повідомляють в НБУ, за підсумками червня зростання залишків коштів фізичних осіб на рахунках банків (в межах 2-5%) зафіксовано в більшості областей України. В окремих областях, зокрема в Херсонській, Кіровоградській, Закарпатській, Житомирській, кошти фізичних осіб на рахунках банків зростали випереджаючими темпами – на 9,0%, 6,0%, 5,5% і 5,2% відповідно.
Водночас відтік депозитів спостерігався в Автономній Республіці Крим та східних областях, де тривають бойові дії, що перешкоджають діяльності банків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас