Рада прийняла закони, які ніхто не буде виконувати, тому що в бюджеті немає грошей - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла закони, які ніхто не буде виконувати, тому що в бюджеті немає грошей - Яценюк

Казна та Політика
5706
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк розкритикував народних депутатів за прийняття популістських законів, на реалізацію яких коштів у держбюджеті немає.
Виступаючи на засіданні парламенту в п’ятницю вранці, Яценюк нагадав, що Верховна Рада прийняла базовий закон про подолання фінансової кризи, який дозволив отримати перший транш кредиту Міжнародного валютного фонду.
“Підкреслюю, це тільки перший транш МВФ. На інші транші нам також потрібно буде приймати відповідні закони. На жаль, два десятка інших законів, які внесені Кабінетом міністрів України, не отримали підтримку парламенту”, – заявив прем’єр.
Водночас він підкреслив: “Однак парламентом проголосована низка законів, які не забезпечені бюджетним фінансуванням (…), які неможливо виконати і їх ніхто не виконуватиме, бо грошей в країні немає”.
За даними прем’єра, за останні чотири місяці парламент прийняв вісім законів, які вимагають до 2016 року видатків з держбюджету на 11,5 млрд грн.
“Ще прийняті і знаходяться на підпису (у президента – ІФ) шість законів, які в цілому до 2016 року передбачають витрати бюджету ще на 34 млрд грн”, – додав А.Яценюк.
“Це суми популізму й брехні людям. Цих грошей немає”, – резюмував прем’єр.
При цьому він відзначив складність роботи уряду і парламенту в такому форматі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас