Річний обсяг субсидій за гаряче водопостачання і тепло складе близько 3 млрд грн після підвищення тарифів - Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річний обсяг субсидій за гаряче водопостачання і тепло складе близько 3 млрд грн після підвищення тарифів - Мінрегіон

Казна та Політика
125
Річний обсяг субсидій громадянам за гаряче водопостачання (ГВП) і теплопостачання складе близько 3 млрд грн після підвищення тарифів, повідомила представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіону) України Наталія Хоцяновська на тематичному круглому столі в Києві в четвер.
“Різниця в тарифах (яку виплачує держава – ІФ) щорічно для підприємств теплопостачання та гарячого водопостачання становила близько 9 млрд грн, тоді як субсидії (громадянам – ІФ) за минулий рік склали 1,7 млрд грн… Розрахунки Мінсоцполітики говорять про те, що субсидії (після зростання тарифів на тепло та ГВП для громадян і скасування різниці в тарифах для ТКЕ – ІФ) збільшаться до суми в межах 3 млрд грн. для держави це зменшення навантаження за рахунок більш заможних домогосподарств”, – сказала вона.
Разом з тим, Н.Хоцяновська нагадала, що крім прямих субсидій підтримка держави зберігається у вигляді зниженого тарифу на газ, що поставляється “Нафтогазом” на адресу ТКЕ для виробництва тепла.
Як повідомлялося, Нацкомпослуг з 1 липня підвищила тарифи на тепло для громадян в середньому на 41%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас